NPO
NTR

Sta je ingeschreven bij een journalistieke of artistieke opleiding in Nederland of België? Is het maken van een radioprogramma onderdeel van je opleiding? Of ben jij een jonge radiomaker die geen journalistieke opleiding heeft gevolgd, maar wel als programmamaker werkzaam is bij een landelijke of regionale omroep? … dan is de NTR Radioprijs voor jou het ideale podium om je radiotalent te presenteren. Stuur je programma naar ons!

 

Genre
De vorm van je programma is helemaal vrij. Het kan een documentaire, klankbeeld, hoorspel, reportage, nieuwsitem, dramaproductie of portret zijn. Ook wat betreft de inhoud en lengte zijn er geen beperkingen. Het onderwerp kan cultureel, journalistiek of politiek zijn, luchtig of serieus van toon. Zolang het maar jouw eigen stempel draagt.

 

Nominaties
Uit alle inzendingen wordt een aantal programma’s genomineerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen voor de NTR Radioprijs 2018.
De genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. Ook zijn ze in hun geheel te beluisteren op de Facebook-pagina van de Radioprijs en via Soundcloud

 

Winnaars
De eerste en tweede prijswinnaar worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

 

Publieksprijs
Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt de Publieksprijs.

 

Wat kan je winnen?
Er zijn verschillende prijzen te winnen: een montage cursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale radiofestival Prix Europa in Berlijn.
Op het inschrijfformulier geef je aan voor welke prijs je kiest!

 

Meedoen? Lees meer